+36 1 770 7696 info@zen-it.hu

Az Office 365-höz kapcsolódó outlookban (online és telepített verziók is), a levelező rendszer képes a levelek rendszerezésére, amely esetenként azonban bosszantó problémákhoz vezet, hiszen nem a jól megszokott működéssel találkozunk.

A levelek beszélgetésekbe szedése vagy a szűrés funkció is okozhatnak olvasatlanul hagyott üzeneteket, amelyet nyilván szeretnénk elkerülni. A hiba oka, hogy a legújabb Outlook egy olyan új funkciót ad a kezünkbe, és ezt alapértelmezett be is kapcsolja, amely lehet, hogy jobb és kényelmesebb lenne, de ha nem tudjuk, hogy hogyan működik, miként kellene hazsnálni, akkor jobb, ha visszatérünk a régi megszokott kerékváságba,.

Ennek megfelelően az alábbiakban leírjuk, hogy hogyan iktathatók ki az Outlook levél rendszerezési és szűrési törekvései.

A levelek beszélgetésekbe rendezési megjelenítését az alábbiakban leírtak szerint lehet beállítani:

Asztali Outlook

  • a nézet menüben a „beszélgetések szerint mutat” checkbox ki/bekapcsolásával konfigurálható ez a funkció

az online outlookban

  • a szűrés menüpontból legördülő listából a „Megjelenítés mint” menüpontban kell az „Üzenetek” lehetőséget választani ahhoz, hogy a beszélgetésenkénti rendezést hozza az outlook

Levelek szűrésének kikapcsolása

Egy másik idegesítő funkció az, hogy az outlook magától szűri a leveleinket, amelyet ha szeretnénk kikapcsolni, akkor az alábbiak szerint kell eljárnunk:

telepített outlook esetén

  • a rendezési szempontnál a kis nyilacskából lenyíló lehetőségeknél kikapcsolható a „Szűrt levelek megjelenítése

online outlook esetén

  • a jobb felső sarokban megjelenő kis fogaskerék ikonra kell kattintani
  • az így előbukkanó lehetőségek közül először is a „Megjelenítési beállításokban” a „Szűrt levelek” paramétert kell módosítani, és akkor eleve nem fogja szűrni az üzeneteket az outlook, ez a menüpont el fog tűnni.